Опис до патенту на корисну модель № 137401 "Пристрiй перетворення коронного розряду" - Стручаєв, Микола Іванович; Стручаев, Николай Иванович; Struchaiev, Mykola; Петров, Віктор Олексійович; Петров, Виктор Алексеевич; Petrov, Viktor; Борохов, Іван Валерійович; Борохов, Иван Валерьевич; Borokhov, Ivan; Попова, Ірина Олексіївна; Попова, Ирина Алексеевна; Popova, Iryna; et al. (Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, 2019)
Пристрiй перетворення коронного розряду включае струмоприймач, трансформатор Тесла, зазем-лення. ! Додатково встановлено батарею лейденських банок, якi утворюють з первинною котушкою трансформатора Тесла електричний LC контyр, обладнаний високовольтним розрядником, сполученим через первинну котушку iз заземленням, низьковольтна котушка, сполучена з випрямлячем, обладнаним клемами для пiдключення споживача, високовольтна котушка трансформатора Тесла розмiщена мiж струмоприймачем, однополюсним конденсатором i LC контyром та вiдокремлена вiд заземлення високовольтним розрядником
Keywords: коронний разряд; струмоприймач; трансформатор Тесла; заземлення; батарея лейденських банок; високовольтний розряд; низьковольтна котушка; однополюсний конденсатор; приладобудування; використання атмосферної елекрики