Опис до патенту на корисну модель № 70695 "Спосіб оцінки триботехнічних характеристик матеріалів через узагальнений показник зносу" - Журавель, Дмитро Павлович; Журавель, Дмитрий Павлович; Zhuravel, Dmytro; Юдовинський, Б. В. (Державна служба інтелектуальної власності України, 2012)
Спосіб оцінки триботехнічних характеристик матеріалів через узагальнений показник зносу включає знаходження величини зносу трибоспряжень через коефіцієнт зносу залежно від тиску і шляху тертя. Процес зношування трибоспряжень виражений через функцію коефіцієнта зносу з врахуванням силових, швидкісних, ресурсних характеристик, середовища і режиму роботи трибоспряжень мобільної техніки методом математичного моделювання
Keywords: показник зносу; триботехнічні характеристики; величина зносу; мобільна техніка; математичне моделювання; машинобудування; змащувальні матеріали; коефіцієнт зносу