Контроль режимів роботи асинхронних двигунів при несимметрії напруг мережі: автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.09.16 - Попова, Ірина Олексіївна; Попова, Ирина Алексеевна; Popova, Iryna (ТДАТА, 2003)
Досвід експлуатації електрообладнання в сільському господарстві свідчить: аварійність основного елементу електроприводу – асинхронного двигуна – значна, що завдає сільськогосподарському виробництву додаткові збитки через непередбачене припинення роботи цілого ряду технологічно зв’язаного обладнання, недодану продукцію та незаплановані ремонти електрообладнання. Щорічно в сільськогосподарському виробництві з ладу виходять 15 – 25 % асинхронних двигунів. Фактичний термін їх безвідмовної роботи складає 20 – 50 % часу, встановленого заводом-виготовлювачем. Велика аварійність асинхронних двигунів обумовлена особливостями експлуатації їх в агропромисловому комплексі, до специфічних умов якої слід віднести низьку якість напруги в мережі, зокрема, її несиметрію.
Keywords: асинхронні двигуни; несимметрія напруг мережі; експлуатація електрообладнання; аварійність основного елементу електроприводу; сільські розподільчі мережі