Проєктування технологічної лінії виробництва хлібобулочних виробів в умовах м. Запоріжжя : кваліфікаційна робота магістра, спеціальність 133 «Галузеве машинобудування» - Петренко, Владислав Володимирович (Запоріжжя : ТДАТУ, 2026)
UA: Об’єктом дослідження дипломної роботи є потокова технологічна лінія з виробництва хліба, що підлягає проєктуванню та вдосконаленню на базі ТОВ «Урожай» у місті Запоріжжя. Розрахунково-пояснювальна записка включає п’ять розділів. У першому розділі наведено аналіз регіону розташування виробничого підприємства з урахуванням його географічних, економічних і соціальних особливостей. Товариство з обмеженою відповідальністю «Урожай» знаходиться в місті Запоріжжя, яке належить до степової природно-кліматичної зони. Земельні угіддя регіону пере важно представлені чорноземними та каштановими ґрунтами, які за показниками водного режиму, фізико-хімічними й агрономічними властивостями є придатними для ефективного ведення сільськогосподарської діяльності. У другому розділі наведено інженерно-технічні рішення, спрямовані на вдосконалення потоково-технологічної лінії хлібопекарського цеху. У третьому розділі викладено вимоги до монтажу та експлуатації модернізованого обладнання. У четвертому розділі розроблено комплекс заходів з охорони праці та забезпечення безпеки в умовах надзвичайних ситуацій на лініях виробництва хліба. У п’ятому розділі здійснено економічну оцінку ефективності проєктних рішень, пов’язаних з удосконаленням потоково-технологічної лінії виробництва хліба на підприємстві.
Keywords: хліб; виробництво хлібобулочних виробів; виробничий цех; модернізація; сировинні ресурси; монтажні роботи; експлуатація обладнання; охорона праці; потокова технологічна лінія; рентабельність; строк окупності