Інтернаціоналізація вищої освіти України в умовах глобальних викликів і післявоєнної трансформації - Кукіна, Наталя Володимирівна; Kukina, Natalia (Запоріжжя: ТДАТУ, 2025)
Інтернаціоналізація вищої освіти стає головним інструментом модернізації українських закладів вищої освіти в умовах глибоких глобальних трансформацій та викликів, спричинених війною, релокацією університетів, зміною освітніх потреб та прискореною цифровізацією. У сучасному світі міжуніверситетські партнерства, академічна мобільність, віртуальні освітні моделі, цифрові платформи та якісні міжнародні стандарти формують нові вимоги до розвитку інституційної спроможності та стійкості освітніх систем. Для України такі процеси набувають стратегічного значення, оскільки впливають на післявоєнне відновлення, інтеграцію до Європейського простору вищої освіти та формування конкурентоспроможного людського капіталу.
Keywords: інтернаціоналізація вищої освіти; вища освіта