Опис до патенту на корисну модель № 131959 "Пристрій охолодження ливарних пісків" - Стручаєв, Микола Іванович; Стручаев, Николай Иванович; Struchaiev, Mykola; Петренко, Костянтин Григорович; Петренко, Константин Григорьевич; Petrenko, Kostiantyn; Постол, Юлія Олександрівна; Постол, Юлия Александровна; Postol, Yuliia; Борохов, Іван Валерійович; Борохов, Иван Валерьевич; Borokhov, Ivan (Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, 2019)
Пристрій охолодження ливарних пісків містить вентилятор нагнітання повітря, бункер гарячого піску, подавальний трубопровід, охолоджувач піску, циклон для відділення піску, вентилятор і циклон очищення повітря. Встановлено охолоджувач повітря, флюїдизаційний охолоджувач піску, виконаний у вигляді теплообмінника змішувального типу: повітря-пісок, бункер для охолодженого піску, а також, бункер гарячого піску обладнано дозатором.
Keywords: вентилятор нагнітання повітря; бункер гарячого піску; подавальний трубопровід; охолоджувач піску; циклон для відділення піску; вентилятор; повітря-пісок; ливарну виробництво