Суспільство як система, що розвивається: еволюція та революція - Підлепенець, Ганна (Запоріжжя: НБ ТДАТУ, 2025)
Суспільство - це складний організм, який живе і розвивається як будь-яка інша система. У процесі свого існування воно стикається з безліччю змін, які можуть бути як еволюційними, так і революційними. У розумінні цих процесів надзвичайно важливо розрізняти два основних підходи - еволюцію і революцію і усвідомлювати їх вплив на суспільний розвиток.
Keywords: суспільство; еволюція; революція; адаптація; соціальні рухи