Опис до патенту на корисну модель № 126183 "Спосіб кріплення кришок до корпусу гідравлічних машин" - Панченко, Анатолій Іванович; Панченко, Анатолий Иванович; Panchenko, Anatolii; Гуйва, Сергій Дмитрович; Гуйва, Сергей Дмитриевич; Gooiva, Serhii; Волошина, Анжела Анатоліївна; Волошина, Анжела Анатольевна; Voloshyna, Anzhela; Панченко, Ігор Анатолійович; Панченко, Игорь Анатольевич; Panchenko, Ihor; et al. (Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, 2018)
Спосіб кріплення кришок до корпусу гідравлічних машин, в якому з'єднують корпус і кришку та фіксують їх через наскрізні різьбові отвори у кришці. Проточки на корпусі і кришки виконують прямокутними зі зміщенням на величину буртів, ширина яких дорівнює ширині проточки, на яких виконують шліци. При цьому на кришці один шліц зрізають, а у проточці корпусу за виступом шліца та впадиною установлюють шпонку так, що одна із сторін шпонки співпадає з боковою поверхнею шліца, за яким вона установлена, по висоті шпонка не перевищує висоту шліца, а ширина дорівнює ширині проточки, довжина - кроку шліцьового вінця корпусу, при зборці, коли шліци кришки пройдуть шліци корпусу і опиняться навпроти проточки корпусу, відносним поворотом кришки і корпусу до упору кришки боковою поверхнею шліца у шпонку корпусу. Шліцьові виступи кришки і корпусу установлюють навпроти один одного, з'єднують кришку і корпус в осьовому напрямі та фіксують це положення стопорними гвинтами через наскрізні різьбові отвори у кришці
Keywords: гідравлічні машини; машинобудування; гідромотор; гідроциліндр