Природні ресурси як складова стратегічного розвитку промислового садівництва Півдня України - Колокольчикова, Ірина Володимирівна; Колокольчикова, Ирина Владимировна; Kolokolchykova, Iryna (My University, 2019)
Ефективне використання природних ресурсів як складової стратегії розвитку промислового садівництва Півдня України напряму відображається на результатах роботи підприємств цієї галузі. Аналіз якісних та кількісних показників природного потенціалу показав, що в цьому регіоні можливості галузі садівництва великі, але розкриті не в повній мірі. Незважаючи на сприятливі кліматичні умови та якісні ґрунти, а також переваги у насадженнях яблук та персику, обсяги виробництва плодів та ягід в цьому регіоні майже вдвічі, а іноді і втричі нижчі ніж показники інших регіонів. Це дає можливість зробити висновок, що основним напрямом стратегії розвитку галузі є інтенсивний шлях з впровадження новітніх технологій виробництва плодово – ягідної продукції, розширення асортименту та покращенням якісних показників. Чітке слідування стратегії дасть змогу збільшити обсяги виробництва продукції галузі садівництва та отримати додаткові конкурентні переваги поряд з іншими регіонами.
Keywords: садівництво; стратегія розвитку підприємства; виробництво плодів та ягід