Організація та методика фізичного виховання студентів ЗВО засобами вільної боротьби - Абдуллаєв, Алтай Карам-Огли; Абдуллаев, Алтай Карам-Оглы; Abdullaev, Altai; Ребар, І. В. (My University, 2019)
Питання вдосконалення процесу навчання студентів навичкам вільної боротьби у закладах вищої освіти (ЗВО) неспортивного профілю в даний час розроблені недостатньо. Відсутність науково-дослідних робіт, посібників, присвячених організації фізичного виховання на прикладі вільної боротьби, ставить завдання визначення та обґрунтування організаційно-методичних підходів в процесі навчання вільної боротьбі на заняттях з фізичного виховання, що впливають на ефективність фізкультурно-спортивної діяльності студентів. В організації фізичного виховання студентів ЗВО склались такі протиріччя між: необхідністю підвищення ефективності фізичного виховання студентів з метою підтримки високого рівня здоров’я, фізичного розвитку, працездатності та реальним зниженням рухової активності, обумовленим інтенсифікацією навчальної діяльності; недостатнім дослідженням нових, сучасних підходів в організації фізичного виховання студентів ВНЗ на основі спортизації і перспективністю організації фізкультурно-спортивної діяльності на основі вільної боротьби.
Keywords: спорт; вільна боротьба; фізичне виховання; фізична культура