Капуста кейл: перспективи розвитку нішевої культури в умовах сучасного сільського господарства - Четверікова, Я. С. (Запоріжжя : ТДАТУ, 2025)
Капуста кейл є перспективною нішевою культурою, яка має значний потенціал для розвитку в Україні та світі завдяки своїй харчовій цінності, екологічності вирощування та широким можливостям для застосування у різних галузях [1].Популярність кейл пояснюється її винятковими поживними властивостями. Вона є джерелом вітамінів A, C, K, які необхідні для підтримки здоров'я, мінералів, таких як кальцій, магній і калій, антиоксидантів, що знижують рівень оксидативного стресу, і глюкозинолатів, які мають протиракову активність. Саме ці характеристики роблять кейл популярним серед прихильників здорового способу життя, веганів, вегетаріанців та тих, хто шукає продукти з високою біологічною цінністю.
Keywords: капуста кейл; попит; листя; інноваційні технології