Опис до патенту на корисну модель № 109732 "Мастило для форм при виготовленні будівельних матеріалів" - Епоян, С. М.; Мовчан, Сергій Іванович; Мовчан, Сергей Иванович; Movchan, Serhii (Державна служба інтелектуальної власності України, 2016)
Мастило для форм при виготовленні будівельних матеріалів, що містить відходи гальванічного виробництва - синтетичний миючий розчин та мікронаповнюч (цементний пил) - продукт винесення із печей, що утворюється під час горіння. Як синтетичний миючий розчин містить "Лабомід-101", що має оптимальну кількість хімічних компонентів, таких як: сода кальцинована. рідке скло, триполіфосфат натрію, синтанол Дт - 7 і ДС - 10у, алкілсульфати натрію первинні. Робоча концентрація синтетичного миючого розчину "Лабомід-101" складає 20-30 г/л.
Keywords: мастило; будівельні матеріали; гальванічне виробництво