Вдосконалення технології та організації ремонту машинно-тракторного парку товариства з обмеженою відповідальністю «Агростеп» Генічеського району Херсонської області: пояснювальна записка до дипломного проекту здобувача СВО Бакалавр - Літостанський, Олександр Сергійович (Мелітополь: ТДАТУ, 2019)
Для реалізації наміченої мети визначено необхідний обсяг ремонтно-обслуговуючих діянь – 9476 люд.год, обґрунтовані рішення по реалізації запропонованої технології, розроблений технологічний план ремонтної майстерні. Організаційні рішення дозволяють виконати запланований обсяг робіт, при цьому основні параметри організації виробничого процесу мають такі значення: такт виробництва – 33 год, фронт ремонту – 2 машини, цикл ремонту – 66 год. Для механізації розбирально-складальних робіт, підвищення продуктивності праці спроектований гідравлічний прес з необхідною конструкторською документацією. Доцільність запропонованих проектних рішень підтверджуються техніко-економічною оцінкою. Для здійснення проекту потрібно 2 млн. грн. додаткових капітальних вкладень, термін окупності яких складає 3 роки. Проект може бути застосований на ремонтних виробництвах, які обслуговують машинно-тракторний парк у складі до 15 тракторів, 10 автомобілів та 5 комбайнів.
Keywords: технологічний процес; ремонт; організація виробництва; гідравлічний прес; охорона праці; собівартість