Аналіз причин захворювання корів на субклінічний мастит - Болтянська, Наталя Іванівна; Болтянская, Наталья Ивановна; Boltianska, Natalia; Дереза, Сергій Володимирович; Дереза, Сергей Владимирович; Dereza, Serhii (ТДАТУ, 2020)
Діагностика субклінічних маститів полягає в зміні числа соматичних клітин в секреті вимені, які по суті представляють собою клітини тіла тварини: епітеліальні, макрофаги і нейтрофіли.
Keywords: мастит; субклінічний мастит; лікування маститу; корови; неправильна експлуатація доїльних машин