Мотивація в системі управління підприємством - Свириденко, С. О. (Запоріжжя : ТДАТУ, 2025)
Мотивація є невід'ємною складовою управлінського процесу на підприємстві, оскільки вона безпосередньо впливає на продуктивність праці, рівень задоволеності персоналу та загальну ефективність організації. В умовах сучасної конкуренції та динамічного розвитку ринку керівники повинні впроваджувати ефективні мотиваційні механізми, щоб залучати, утримувати та стимулювати висококваліфікованих працівників до досягнення стратегічних цілей компанії. Проте важливо пам’ятати, що кожен працівник має індивідуальні потреби і мотиваційні чинники, тому система мотивації повинна бути персоналізованою і гнучкою, здатною адаптуватися до різних умов і ситуацій.
Keywords: мотивація; персонал; фінансова мотивація