Фінансова безпека України в умовах воєнного стану - Чкан, Ірина Олександрівна; Chkan, Iryna (My University, 2023)
В сучасному світі фактори загроз носять як очікуваний так і не очікуваний характер. Якщо говорити про національну безпеку країни, то її забезпечення залежить від реальних економічних можливостей, які в життєвому циклі розвинутої держави можна прогнозувати, змінювати, оптимізувати, т.б. мають ознаки очікуваності. Найбільшу небезпеку, як правило, становлять зовнішні загрози, які не піддаються виявленню і прогнозуванню. Введення воєнного стану в Україні значно порушили суверенітет держави та ступінь захисту її громадян. Фактор неочікуваності військової агресії рф суттєво збільшив фінансування оборонної галузі й фінансову підтримку громадян, які постраждали внаслідок військових дій. Тим самим актуалізував забезпечення належного рівня фінансової безпеки країни.
Keywords: фінансова безпека; індикатор; реалізація