Опис до патенту на корисну модель № 123261 "Пристрій для координатної висадки розсади та посадки сільськогосподарських культур" - Тарасенко, Володимир Віталійович; Тарасенко, Владимир Витальевич; Tarasenko, Volodymyr (Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, 2018)
Пристрій для координатної висадки розсади та посадки містить механізм висадки включає корпус, лункоутворювач у вигляді стулчастого дзьоба, одна зі стулок якого жорстко закріплена на корпусі, а інша встановлена з можливістю повороту, упор для ніг, закріплений на нерухомій стулці, механізм управління рухомою стулкою, що включає ножний важіль, U-подібна ділянка якого жорстко скріплена з рухомою стулкою і шарнірно пов'язана з нерухомою стулкою. Пристрій забезпечений додатковим механізмом висадки, який встановлюється координатно з основним механізмом висадки на рухомому координатному пристрої з можливістю безступінчастого регулювання координатної сітки висадки, і обидва механізми висадки жорстко зв'язані єдиним механізмом управління, причому механізми висадки забезпечені індивідуальними механізмами переведення їх із транспортного положення в робоче, які пов'язані з єдиним механізмом управління і на яких встановлені механізми безступінчастого регулювання кроку координатної сітки, а також індивідуальними механізмами ущільнення лунок висадки, які жорстко зв'язані між собою і з єдиним механізмом управління, а також механізми висадки оснащені калібруючими трубками з напрямним конусом, згідно з розмірами розсади та посадочного матеріалу, що вставляють у корпус механізму висадки, і кільцем-кришкою для фіксації калібруючих трубок, а також пристрій забезпечений касетоутримувачем і (або) підставкою під ящики
Keywords: координатна висадка розсади; координатна посадка сільськогосподарських культур; сільськогосподарське машинобудування