Пристрій конденсації атмосферної вологи. Опис до патенту на корисну модель № 157099. Україна - Стручаєв, Микола Іванович; Постол, Юлія Олександрівна; Орел, Олександр Миколайович; Крестов, Всеволод Геннадійович (My University, 2024)
Пристрій конденсації атмосферної вологи містить підвідний канал, заглиблений в землю на необхідний рівень, при якому для кліматичних умов конкретної місцевості температура навколишнього ґрунту нижча або дорівнює температурі точки роси, водозбірник, відвідний канал. Також в пристрій встановлено вентилятор та охолоджувач-конденсатор, виконаний у вигляді холодних пластин термоелектричного перетворювача на основі ефекту Пельтьє, які розміщено в потоці повітря підвідного каналу з патрубком відведення конденсату в його нижній частині, у відвідному каналі встановлено повітряпідігрівач, виконаний у вигляді гарячих пластин термоелектричного перетворювача на основі ефекту Пельтьє, для живлення яких встановлено сонячний фотоелектричний перетворювач з акумулятором, водозбірник розташовано під патрубком відведення конденсату.
Keywords: конденсація атмосферної вологи; пристрій для отримання води; Пельтьє; термоелектричний перетворювач; холодні пластини; гарячі пластини; охолоджувач-конденсатор