Формування обліково-аналітичного забезпечення в управлінні необоротними активами : кваліфікаційна робота ОС «Магістр» : спец. 071 Облік і оподаткування ОПП «Облік і оподаткування» - Кожушко, Андрій Олександрович (Запоріжжя: ТДАТУ, 2026)
Будівельна галузь характеризується високою капіталомісткістю, значною часткою необоротних активів у структурі майна підприємств (будівельна техніка, машини, механізми, виробничі бази, транспортні засоби). Ефективність їх використання безпосередньо впливає на собівартість будівельно-монтажних робіт, конкурентоспроможність та фінансові результати підприємства. В умовах економічної нестабільності, інфляційних процесів та обмеженості інвестиційних ресурсів особливого значення набуває управління необоротними активами, своєчасне оновлення, модернізація та контроль їх зносу. Це потребує якісного обліковоаналітичного забезпечення, здатного формувати достовірну, повну й оперативну інформацію для прийняття управлінських рішень.
Keywords: будівельна галузь; необоротні активи; майно підприємства; будівельна техніка; інфляційний процес; виробничі бази