Місце та роль сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів в розвитку міжнародної торгівлі - Колокольчикова, Ірина Володимирівна; Колокольчикова, Ирина Владимировна; Kolokolchykova, Iryna (ХНТУСГ, 2009)
UK: Досліджено питання міжнародної торгівлі та обслуговуючої кооперації як взаємопов’язаних складових країн з розвиненою економікою. Оцінено масштаби розвитку кооперативів у сільському господарстві розвинутих зарубіжних країн. Проаналізовано проблеми та ускладнення, які стримують вихід сільськогосподарської продукції України на міжнародні ринки. Визначено місце та роль обслуговуючих кооперативів на ринку сільськогосподарської продукції. Зроблено висновок щодо перспектив розвитку обслуговуючої кооперації на селі з урахуванням змін та доповнень в законодавстві. EN: Questions of international trade and serving cooperation as the making countries with the developed economy are investigated. Scales of development of cooperative societies in agriculture of the developed foreign countries are estimated. Problems and complexities which constrain an exit of agricultural production of Ukraine on the international markets are analyzed. The place and a role of serving cooperative societies in the market of agricultural production are defined. It is drawn a conclusion on prospects of development of serving cooperation in village taking into account changes and additions in the legislation.
Keywords: аграрний сектор; кооперації; міжнародна торгівля; міжнародні стандарти; інфраструктура АПК