Підвищення ефективності транспортних процесів в технологіях виробництва овочевих культур на прикладі товариства з обмеженою відповідальністю «Агрофірма «Україна»: пояснювальна записка до дипломної роботи здобувача СВО Магістр - Новосадович, Сергій (Мелітополь: ТДАТУ, 2021)
Мета дослідження – підвищення ефективності та зниження витрат на транспортні процеси при збиранні овочевих культур шляхом застосування транспортних засобів з системою “мультиліфт”. Об’єкт дослідження – транспортні процеси в технологіях збирання овочевих культур із застосуванням транспортних засобів з системою “мультиліфт”. Предмет дослідження – функціональні залежності, що описують транспортні процеси в технологіях збирання овочевих культур із застосуванням транспортних засобів з системою “мультиліфт”. Ефективність транспортних процесів при збиранні овочевих культур можна підвищити використанням транспортних засобів з системою «мультиліфт», які функціонують в загальному технологічному процесі, як єдине ціле. Новизна одержаних результатів полягає у розробці підходу щодо вибору раціональних параметрів використання вантажних автомобілів в умовах збирання овочевих культур, який на відміну від відомих використовує транспортні засоби з системою «мультиліфт», що дозволяє підвищити ефективність перевезень та зменшити витрати на транспортне обслуговування.
Keywords: вантажні перевезення; процес збирання овочевих культур; система «мультиліфт»; транспортне обслуговування; транспортні засоби; ефективність транспортних процесів