Розробка схеми експериментальної установки для дослідження процесу дозування сипучих компонентів - Крутих, Є. (ТДАТУ, 2021)
При обробці сипучого матеріалу (дозування, змішування) широко використовуються безперервно-діючі машини, робочим органом у яких є обертовий барабан. Порівняльний аналіз конструкцій і принципів дії різних типів дозаторів для дозування сипучих матеріалів показав про перспективність застосування дозатора безперервної дії із циліндричним робочим органом, який дозволяє не тільки дозувати суміші із високою рівномірністю, але й характеризується порівняно меншим питомим енергоспоживанням та простотою конструктивного виконання.
Keywords: дозування; змішування; обертовий барабан; типи дозаторів; вал; робочий циліндр; мотор-редуктор; опори