Роль екологічної безпеки для стійкого розвитку економіки - Демченко, Іван Володимирович; Демченко, Иван Владимирович; Demchenko, Ivan; Стоянчева, Н. В. (Житомирська політехніка, 2020)
Екологічна безпека безпосередньо визначається екологічною складовою і через неї опосередковано впливає на соціальну та економічну складові сталого розвитку. Існує пряма залежність між екологічною стійкістю та обсягом викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря. Ріст можливостей промислового, сільськогосподарського виробництва та невиробничої сфери ускладнює взаємовідносини суспільства та природи, в результаті виникає необхідність збереження та покращання системи життєзабезпечення в глобальному та регіональному форматі. Господарська діяльність може завдавати природному середовищу екологічних, економічних та соціальних збитків.
Keywords: екологічна безпека; економіка; природне середовище; сталий розвиток економіки; суспільство