Опис до патенту на корисну модель № 127140 "Спосіб отримання замороженого фасованого черешневого соку" - Стручаєв, Микола Іванович; Стручаев, Николай Иванович; Struchaiev, Mykola; Загорко, Надія Петрівна; Загорко, Надежда Петровна; Zahorko, Nadiia (Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, 2018)
Спосіб отримання замороженого фасованого черешневого соку, що включає підбір сировини, миття, сортування, очищення, подрібнення, отримання соку, купажування, гомогенізацію, розфасування, заморожування до температури всередині продукту мінус 20+2 °C, тривалого низькотемпературного зберігання при температурі мінус 20+2 °C, причому, як основну сировину, використовують черешню, причому сік отримують з усієї ягоди з вийманням кістки, а потім купажують його з соком яблучним, цукром буряковим, сиропом натуральної чайної рози при наступному співвідношенні компонентів, мас. %: сік з черешні 73-77; сік яблучний 20-23; цукор буряковий 2,0-2,5; сироп натуральний чайної рози 1,0-1,5.
Keywords: зберігання рослинної сировини; заморожування; купажування; гомогенізація; сік; черешневий сік; сік заморожений