Якості олійної сировини, що надходить на Мелітопольський олійноекстракційний завод - Гнутов, Д. О.; Михайлов, Євген Володимирович; Михайлов, Евгений Владимирович; Mykhailov, Yevhen; Mykhaylov, Yevhen (Мелітополь: ТДАТУ, 2017)
UK: Технологія післязбиральної обробки насіння соняшнику - це складна функціональна система, яка надає багатогранний вплив на якість одержуваних насіння і залежить від його фізико-механічних властивостей. Народно-господарською проблемою є незадовільна якість насіння, яка призводить до істотного зниження врожайності сільськогосподарської продукції, великим перевитрати посівного матеріалу. Фізико-механічні, фізико-хімічні та біологічні властивості насіння соняшнику і його олійної сировини визначають вибір машин і технологію його обробки, що визначає актуальність проблеми. EN: The paper presents properties of sunflower seed and quality of the raw materials coming to Melitopol oil extraction plant.
Keywords: олійна сировина; післязбиральна обробка насіння соняшнику; фізико-механічні властивості; соняшник; physico-mechanical properties; moisture content; infestation; nature; oil content; acid number