Обгрунтування технології обробітку парів в умовах півдня України - Ялова, А. І.; Кувачов, Володимир Петрович; Кувачев, Владимир Петрович; Kuvachov, Volodymyr (ТДАТУ, 2020)
Конструкція борони Надикти-Аюбова є вдосконаленим знаряддям для реалізації волого накопичувальної технології обробітку парів на півдні України. Конструктивне виконання її робочих органів з плоскорізальними сегментами дозволяють ефективно перерізати бур'ян та сприяють заглиблюванню їх у ґрунт, розпушуванню грунту без виносу вологого шару на поверхню, що забезпечує високу якість обробітку ґрунту.
Keywords: ґрунт; обробка грунту; боронувальний агрегат; збереження ґрунтової вологи