Вплив інфляційно-девальваційних процесів на формування витрат виробництва сільськогосподарської продукції - Цап, Володимир Дмитрович; Цап, Владимир Дмитриевич; Tsap, Volodymyr (My University, 2017)
UK: Досліджено вплив інфляційно-девальваційних процесів, які негативно впливають на діяльність вітчизняних сільськогосподарських підприємств та на вартість продукції сільськогосподарського виробництва. Доведено що вплив таких процесів призводить до негайного збільшення собівартості кінцевого продукту. Запропановано методичні підходи визначення залежності окремих статей виробничих витрат сільськогосподарських підприємств від курсу національної валюти. Виявлено видові закономірності у динаміці виробничих витрат у період девальваційних процесів та стабільності курсу національної валюти. RU: Исследовано влияние инфляционно-девальвационных процессов, которые негативно влияют на деятельность отечественных сельскохозяйственных предприятий, а также на стоимость продукции сельскохозяйственного производства. Доказано, что влияние таких процессов приводит к немедленному увеличению себестоимости конечного продукта. Предложено методические подходы определения зависимости отдельных статей производственных затрат сельскохозяйственных предприятии от курса национальной валюты. Выявлено видовые закономерности в динамике производственных затрат в период девальвационных процессов и стабильности курса национальной валюты. EN: Was researched the influence from inflation-devaluation processes, which affect the activities of domestic agricultural enterprises and the value of agricultural production. Proved that the impact of these processes leads to an immediate increase in the cost of the final product. It was suggested the methodological approaches of definition of depending on individual articles of farm production costs of the national currency. Found specific patterns in the dynamics of production costs during the devaluation process and stability of the national currency.
Влияние инфляционно-девальвационных процессов на формирование затрат производства сельскохозяйственной продукции
The impact from inflation-devaluation processes in the formation of the cost of agricultural production
Keywords: інфляція; девальвація; витрати виробництва; рівень рентабельності; прибуток; сільськогосподарське підприємство; инфляция; девальвация; издержки производства; уровень рентабельности; прибыль; сельскохозяйственное предприятие; inflation; devaluation; costs of production; profitability; profit; agricultural enterprise