Виклики та можливості аграрного сектору України в умовах війни: проблеми, адаптація та перспективи - Лисак, Оксана Іванівна; Lysak, Oksana (Запоріжжя : 2024, 2024)
UA: До 2022 року сільське господарство України відігравало ключову роль у національній економіці та було однією з важливих галузей. Україна виробляла значні обсяги сільськогосподарської продукції, включаючи зернові культури (пшеницю, кукурудзу та ячмінь), олійні культури (насамперед соняшник та рапс) тощо. Сільське господарство відігравало важливу роль у забезпеченні експортних доходів країни, зокрема, експорт зернових, олійних культур та інших сільськогосподарських товарів становив значну частину загального обсягу експорту України. Промислова переробка сільськогосподарської продукції також знаходилася на досить високому рівні, що створювало значну додану вартість в аграрному секторі та сприяло розвитку сільських регіонів. Українське сільське господарство поступово впроваджувало новітні агротехнології, що сприяло підвищенню продуктивності та якості виробництва. Загалом, сільське господарство України до 2022 року вважалося важливим стовпом економіки країни і мало перспективи для подальшого розвитку.
Keywords: сталий розвиток агропромислового сектора; вдосконалення законодавства; захист прав власності; інвестиції в сільське господарство; підтримка малих та середніх фермерських господарств