Педагогічний потенціал спортивної боротьби як засобу спортизації фізичного виховання студентів ВНЗ - Абдуллаєв, Алтай Карам-Огли; Абдуллаев, Алтай Карам-Оглы; Abdullaev, Altai; Ребар, І. (My University, 2018)
UK: Питання вдосконалення процесу навчання студентів навичкам спортивної боротьби у вищих навчальних закладах (ВНЗ) неспортивного профілю в даний час розроблені недостатньо. Недолік науково-дослідних робіт, посібників, керівництв, присвячених організації фізичного виховання на прикладі вільної боротьби, ставить завдання визначення та обґрунтування організаційно-методичних підходів в процесі навчання вільної боротьбі на заняттях з фізичного виховання, що впливають на ефективність фізкультурно-спортивної діяльності студентів. В організації фізичного виховання студентів ВНЗ склались такі протиріччя між: необхідністю підвищення ефективності фізичного виховання студентів з метою підтримки високого рівня здоров’я, фізичного розвитку, працездатності та реальним зниженням рухової активності, обумовленим інтенсифікацією навчальної діяльності; недостатнім дослідженням нових, сучасних підходів в організації фізичного виховання студентів ВНЗ на основі спортизації і перспективністю організації фізкультурно-спортивної діяльності на основі спортивної боротьби. RU: Вопросы совершенствования процесса обучения студентов навыкам спортивной борьбе в высших учебных заведениях (ВУЗ) неспортивного профиля в настоящее время разработаны недостаточно. Недостаток научно-исследовательских работ, пособий, руководств, посвященных организации физического воспитания на примере вольной борьбе, ставит задачу определения и обоснования организационно-методических подходов в процессе обучения вольной борьбе на занятиях по физическому воспитанию, влияющие на эффективность физкультурно-спортивной деятельности студентов. В организации физического воспитания студентов ВУЗов сложились такие противоречия между: необходимостью повышения эффективности физического воспитания студентов с целью поддержания высокого уровня здоровья, физического развития, работоспособности и реальным снижением двигательной активности, обусловленным интенсификацией учебной деятельности; недостаточным исследованием новых, современных подходов в организации физического воспитания студентов вузов на основе спортизации и перспективностью организации физкультурно-спортивной деятельности на основе спортивной борьбы. EN: The issues of improving the process of teaching students the skills of wrestling in higher educational institutions of the non-sporting profile have not been adequately developed at present. The shortage of research papers, manuals, manuals on the organization of physical education on the example of free-style wrestling, raises the task of determining and substantiating organizational and methodological approaches in the process of teaching free-style wrestling in physical education classes that affect the effectiveness of physical culture and sports activities of students. In the organization of physical education of university students, there are such contradictions between: the need to improve the efficiency of physical education of students in order to maintain a high level of health, physical development, efficiency and a real decrease in motor activity, due to the intensification of training activities; insufficient research of new, modern approaches in the organization of physical education of university students on the basis of sports and the prospects for organizing sports and sports activities on the basis of wrestling.
Педагогический потенциал спортивной борьбы как средства спортизации физического воспитания студентов вузов
Pedagogical potential of sports struggle as means of sportsization of physical education of students of high schools
Keywords: фізичне виховання; спортивна боротьба; студенти; вищий навчальний заклад; спортивний потенціал; методи навчання; физическое воспитание; спортивная борьба; студенты; высшее учебное заведение; спортивный потенциал; методы обучения; physical education; sports struggle; students; higher educational institution; sporting potential; methods of training