Перспективи кредитування населення та бізнесу в Україні - Вовк, І. В.; Якушева, Інна Євгенівна; Якушева, Инна Евгеньевна; Yakusheva, Inna (ТДАТУ, 2020)
В аналізований період відбувається поступове збільшення кількості наданих кредитів та спостерігається позитивна тенденція, щодо використання такого економічного інструменту як кредитування. Але банки нерідко переоцінюють фінансову спроможність позичальників й зволікають із визнанням боргів проблемними, що негативно впливає на діяльність банків в цілому. Також слід звернути увагу на клієнтів банку, які потребують кредитування, проте не хочуть мати справу з фінансовими установами через відсутність довіри до фінансових послуг, низьку інформованість, високу вартість кредитних ресурсі та інших факторів.
Keywords: кредит; кредитування; фінансові послуги; позичальник; банк