Роль академічної доброчесності у сучасній вищій освіті - Шлєіна, Людмила Іванівна; Ісакова, Олена Іванівна; Зімонова, Ольга Володимирівна; Shlieina, Liudmila; Isakova, Olena; Zimonova, Olga (Запоріжжя : 2024, 2024)
UA: У статті розглядається важливість дотримання академічної доброчесності та поваги до права інтелектуальної власності в контексті розвитку системи вищої освіти в Україні та її інтеграції у міжнародне освітнє та наукове співтовариство. Обговорюються різноманітні аспекти академічної нечесності, такі як плагіат, шахрайство, несанкціонована співпраця та інші, а також наводяться приклади заходів для їх запобігання. Підкреслюється необхідність вдосконалення системи освіти, сприяння вільному обміну думками та ідеями в університетському середовищі, а також захисту прав інтелектуальної власності. Зазначається, що ці кроки сприятимуть формуванню високої культури університетського середовища та підвищенню конкурентоспроможності країни в глобальному освітньому та науковому середовищі. EN: This article examines the importance of academic integrity and respect for intellectual property rights in the context of the development of the higher education system in Ukraine and its integration into the international educational and scientific community. Various aspects of academic dishonesty such as plagiarism, cheating, unauthorized collaboration and others are discussed and examples of measures to prevent them are given. The need to improve the education system, promote the free exchange of thoughts and ideas in the university environment, and protect intellectual property rights is emphasized. It is noted that these steps will contribute to the formation of a high culture of the university environment and increase the country’s competitiveness in the global educational and scientific environment.
The role of academic charity in modern higher education
Keywords: інтелектуальна власність; академічна доброчесність; вища освіта; intellectual property; academic integrity; higher education