Безлопатевий вітрогенератор з удосконаленим ротором. Опис до патенту на корисну модель № 159301. Україна - Петров, Віктор Олексійович; Стручаєв, Микола Іванович; Лисенко, Ольга Валеріївна; Попова, Ірина Олексіївна; Коваль, Сергій Дмитрович (My University, 2025)
Безлопатевий вітрогенератор з удосконаленим ротором містить рухому щоглу-ротор, нерухомий стрижень з фундаментом, неодимові магніти, електромагнітні котушки, пружину. При цьому на обох кінцях щогли-ротора встановлені напрямні диски.
Keywords: безлопатевий вітрогенератор; модифікований ротор; напрямні диски; кінетична енергія вітру; перетворення енергії; щогла-ротор; нерухомий стрижень; неодимові магніти