Міграції кабана та їхня роль у формуванні південних маргінальних популяцій в Україні - Волох, Анатолій Михайлович; Волох, Анатолий Михайлович; Volokh, Anatolii (My University, 2002)
Сучасні південні популяції кабана (Sus scrofa L.) сформувалися завдяки розселенню інтродукованих тварин та мігрантів із незначної кількості аборигенних осередків, найвизначнішим з яких були Карпати. Оскільки спеціальних досліджень з цього питання в Україні не проводилося, нами була зроблена спроба вивчити деякі аспекти міграцій та відшукати прості методи для контролю за переміщеннями диких кабанів.
Keywords: популяції кабана; Карпати; методи; контроль за переміщеннями; дикий кабан; вивчення міграцій; зустріч мічених тварин; міграції великих ссавців; дослідження міграцій; освоєння нових територій