Узагальнення наукових даних світової практики з рухової активності на розвиток фізичної підготовленості людини - Нестеров, Олексій Сергійович; Нестеров, Алексей Сергеевич; Nesterov, Oleksii; Верховська, Марина Володимирівна; Верховская, Марина Владимировна; Verkhovska, Maryna; Газаєв, Валерій Нодарович; Газаев, Валерий Нодарович; Hazaiev, Valerii (ТДАТУ імені Дмитра Моторного, 2020)
UK: У статті приведено аналіз і узагальнення в світовому контексті наукових даних стосовно організації рухової активності на розвиток фізичних якостей людини, що мають позитивний вплив на здоров’я. У даному дослідженні представлено класифікацію загальних фізичних якостей, проаналізовано джерела наукової інформації, що стосується співвідношення вікових періодів індивідуального фізичного розвитку (в онтогенезі) і домінуючих форм (видів і різновидів) багаторічного процесу фізичного виховання. EN: The article presents the analysis and generalization in the world context of scientific data regarding the organization of physical activity on the development of physical qualities of a person, which have a positive impact on health. This study presents a classification of general physical qualities, analyzes the sources of scientific information regarding the correlation of age periods of individual physical development (in ontogeny) and dominant forms (species and varieties) of the long-term process of physical education.
Generalization of scientific data of world practice on motor activity on the development of physical preparation of human
Keywords: глобалізація; інтеграція; фізичне виховання; рухова активність; фізичні якості; globalization; integration; physical education; physical activity; physical qualities