Розробка етапів та виконання проектування автоматизованої системи підбору персоналу - Лубко, Дмитро Вікторович; Lubko, Dmytro; Логвиненко, Є. Г. (Мелітополь : ТДАТУ, 2021)
У всі часи відбір співробітників намагалися проводити ретельно, оскільки якість людських ресурсів визначало можливості організації. Однак раніше відбір здійснювався без допомоги науково обґрунтованих критеріїв, принципів і методів, з опорою на інтуїцію та метод проб і помилок. Такий підхід в сучасних умовах стає не тільки неефективним з точки зору забезпечення потреб організації в кваліфікованому персоналі, але і досить дорогим і ризикованим. Сучасні дослідники сфери управління персоналом зазначають, що відбувається криза традиційної системи відносин «організація - людина», відповідно до якої організація в свідомості співробітників була багаторівневою, вічно існуючою системою, по вертикалі якої можна просуватися все життя. Успіх людини в професійній діяльності визначався якістю організації, в якій він працював, і ступенем лояльності до неї. Сьогодні процеси, що відбуваються в економіці, широкомасштабне впровадження Інтернету, що дає можливість моментального інформаційного обміну на ринку праці, глобалізація бізнесу зумовили перехід до сучасної системи відносин «людина – організація», при яких співробітники роблять кар’єру не в організації, а на ринку.
Keywords: проектування; система підбору персоналу; автоматизована система