Процес інфрачервоного сушіння для зернової продукції - Паламарчук, Ігор Павлович; Кюрчев, Сергій Володимирович; Кюрчев, Сергей Владимирович; Kiurchev, Serhii; Кюрчева, Людмила Миколаївна; Кюрчева, Людмила Николаевна; Kiurcheva, Liudmyla; Верхоланцева, Валентина Олександрівна; Верхоланцева, Валентина Александровна; Verkholantseva, Valentyna (ХДУХТ, 2018)
Розвиток даного напряму обґрунтовується необхідністю створення технологічних автоматизованих ліній з комплексною вібраційною обробкою продукції для досягнення вищих форм безперервності та пропорційності. При сушінні зерна відбувається зміна фізичних, фізіологічних, біохімічних та інших властивостей зерна. Комбінування терморадіаційного впливу в умовах віброзваженого шару сировини дозволяє ефективно поєднувати інтенсивність обробки, енергоощадність процесу та максимальне збереження вихідних властивостей сировини.
Keywords: збереження врожаю; раціональне використання врожаю; використання вібраційних коливань; вібраційні конвеєрніт ехнологічні машини