Використання сучасних технологій для картографування земельних ресурсів (25ГЗД014000000ПЗ) : кваліфікаційна робота здобувача ОС «Бакалавр» : спец. 193 Геодезія та землеустрій ОПП «Геодезія та землеустрій» - Тупіков, Віктор Вікторович (Запоріжжя: ТДАТУ, 2023)
Мета роботи: дослідити методи картографування, які будуть сприяти ефективному управлінню земельними ресурсами в умовах війни та відбудови аграрного сектору з урахуванням наслідків військового впливу на земельні ресурси. Картографування земельних ресурсів є ключовим елементом для ефективного управління та планування використання землі. В останні роки значний прогрес у технологіях суттєво покращив точність, швидкість і якість створення картографічних матеріалів. Дана робота присвячена дослідженню сучасних технологій, що застосовуються для картографування земельних ресурсів, а також їхньому впливу на точність і ефективність процесів. Основна увага приділена таким технологіям, як глобальні навігаційні супутникові системи (GNSS), дрони, лазерне сканування (LiDAR), геоінформаційні системи (ГІС) та дистанційне зондування Землі. Окрім того, розглядаються інновації в програмному забезпеченні для обробки даних, включаючи автоматизоване розпізнавання об'єктів та машинне навчання.
Keywords: картографування; земельні ресурси; глобальні навігаційні супутникові системи (GNSS); геоінформаційні системи (ГІС); дистанційне зондування Землі