Інтерактивні методи навчання як засіб формування правової компетентності студентів неюридичних спеціальностей - Коломієць, Сергій Сергійович; Шумейко, Іван Павлович; Беззубко, Борис Ігорович; Свистун, Олександр Іванович; Юник, Ірина Геннадіївна; Kolomiiets, Serhii; Shumeiko, Ivan; Bezzubko, Borys; Svystun, Oleksandr; Yunyk, Iryna (Запоріжжя : ТДАТУ, 2026)
UA: У роботі досліджено роль інтерактивних методів навчання у формуванні правової компетентності студентів неюридичних спеціальностей. Проаналізовано значення кейс-методів, рольових ігор, дискусій, ситуативного моделювання та цифрових інтерактивних технологій у розвитку правової свідомості, критичного мислення й практичних навичок здобувачів освіти. Обґрунтовано перспективність упровадження комплексної практико-орієнтованої моделі навчання, що поєднує традиційні інтерактивні методи з сучасними цифровими освітніми технологіями. /// EN: The paper examines the role of interactive teaching methods in the formation of legal competence among students of non-law specialties. The significance of case methods, role-playing games, discussions, situational modeling, and digital interactive technologies in the development of legal awareness, critical thinking, and practical skills of students is analyzed. The study substantiates the prospects of implementing a comprehensive practice-oriented learning model that combines traditional interactive methods with modern digital educational technologies.
Interactive teaching methods as a means of forming legal competence of students of non-law specialties
Keywords: правова компетентність; інтерактивні методи навчання; правова освіта; студенти неюридичних спеціальностей; кейс-метод; рольові ігри; правова свідомість; практичні навички; цифрові технології; правова підготовка; legal competence; interactive teaching methods; legal education; students of non-law specialties; case method; role-playing games; legal awareness; practical skills; digital technologies; legal training