Психологічно безпечний простір під час освітнього процесу в умовах воєнних обставин та дистанційного навчання - Ядловська, Ольга Степанівн; Yadlovska, Olha (Запоріжжя : ТДАТУ, 2026)
UA: У статті розглядаються основні аспекти формування психологічно безпечного простору під час здійснення освітньої діяльності згідно з правилами травмочутливої спільноти в умовах довготривалого стресу через воєнні події. Охарактеризовано психосоціальні ризики, внутрішні і соціальні фактори щодо збереження психологічної стійкості учасників освітнього процесу в кризових ситуаціях. /// EN: This article examines the key aspects of creating a psychologically safe environment during educational activities in accordance with the principles of a trauma-informed community in conditions of prolonged stress caused by military events. It describes the psychosocial risks, as well as internal and social factors, related to maintaining the psychological resilience of participants in the educational process during crises.
Psychologically safe environment during the educational process in times of war and remote learning
Keywords: психологічно безпечний простір; освітній процес; воєнні обставини; психологічні ресурси; psychologically safe space; educational process; military circumstances; psychological resources