Формування показників якості у плодах черешні під впливом погодних чинників півдня степової зони України - Іванова, Ірина Євгенівна; Иванова, Ирина Евгеньевна; Ivanova, Iryna (ТДАТУ, 2021)
Південна степова зона України вважається однією із основних регіонів стабільного виробництва високоякісних плодів черешні, які користуються необмеженим попитом на внутрішньому та світовому споживчому ринку плодової продукції. Щорічно в Україні продукується 70…80 тисяч тон черешні, чверть врожаю культури зосереджені у Запорізькій області.
Keywords: черешня; зниження врожайності; стресові погодні фактори; дисперсійний аналіз; погодні умови