Форсайт розбудови України: ESG – орієнтири та вектори розвитку в економіці, менеджменті, маркетингу й публічному управлінні: матеріали ІV міжнародної науково-практичної конференції (28 травня 2026 р.) - (:unkn) unknown (Запоріжжя : ТДАТУ, 2026)
У матеріалах збірки розглянуто питання структурної трансформації економіки, розвитку підприємництва і торгівлі, впровадження інноваційних маркетингових стратегій, удосконалення управлінських практик, фінансових інструментів та механізмів публічного врядування. Значну увагу приділено правовим аспектам ESG-трансформацій, цифровізації бізнес-процесів, розвитку туризму і рекреації, креативних індустрій, а також формуванню ефективних моделей регіонального та національного відновлення в умовах сучасних викликів. Представлені наукові дослідження відображають сучасні тенденції інтеграції екологічних, соціальних та управлінських підходів у практику державного управління, діяльність підприємств, освітніх установ і громадянського суспільства. Матеріали конференції спрямовані на пошук стратегічних рішень для підвищення стійкості, конкурентоспроможності та інноваційності економіки України в контексті європейської інтеграції та глобальних трансформацій. Збірник буде корисним для науковців, викладачів, аспірантів, докторантів, здобувачів вищої освіти, представників органів державної влади та місцевого самоврядування, керівників підприємств, фахівців у сфері економіки, менеджменту, маркетингу, туризму, фінансів, права та публічного управління. Редакційна колегія: Вікторія Нехай, д.е.н., професор, професор кафедри менеджменту та публічного адміністрування. Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного. ORCID: 0000-0003-1184-6776 Максим Ситницький, д.е.н., професор, професор кафедри менеджменту інноваційної та інвестиційної діяльності Київського національного університету імені Тараса Шевченка (Україна), Фулбрайт професор програми Державного департаменту США в коледжі бізнесу та економіки імені Джона Чемберса. Університету Західної Вірджинії, США. ORCID: 0000-0002-0452-0404 Валентина Демко, к.е.н., доцент, доцент кафедри економіки і бізнесу. Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного. ORCID: 0000-0001-6456-8795 Ганна Майборода, PhD з маркетингу, старший викладач кафедри маркетингу. Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного. ORCID: 0000-0002-8190-0259 Борис Беззубко, к.н. з держ.упр., доцент, доцент кафедри менеджменту та публічного адміністрування. Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного. ORCID: 0000-0002-2487-1316 ENG The proceedings address issues of structural transformation of the economy, entrepreneurship and trade development, the implementation of innovative marketing strategies, improvements in managerial practices, financial instruments, and mechanisms of public governance. Considerable attention is devoted to the legal aspects of ESG transformations, the digitalization of business processes, the development of tourism and recreation, the creative industries and the formation of effective models of regional and national recovery in the face of contemporary challenges. The research presented reflects current trends in integrating environmental, social, and governance approaches across public administration, enterprise activities, educational institutions, and civil society. The conference materials aim to identify strategic solutions to enhance Ukraine's economy's resilience, competitiveness, and innovativeness in the context of European integration and global transformations. The collection will be useful to scholars, lecturers, undergraduates, postgraduates, and doctoral students; representatives of state authorities and local self-government; business leaders; and specialists in economics, management, marketing, tourism, finance, law, and public administration. The editorial board bears no responsibility for the accuracy of facts, quotations, statistical data, or other information provided by the authors. Editorial Board: Viktoriia Nekhai – Doctor of Economic sciences, Professor of the Department of Management and Public Administration. Dmytro Motorrnyi Tavria State Agrotechnological University. ORCID: 0000-0003-1184-6776 Maksym Sitnicki – PhD, Doctor of Sciences, Full Professor, Professor of the Management of Innovation and Investment activities Department at Taras Shevchenko National University of Kyiv (Ukraine), Fulbright Visiting Scholar in John Chambers College of Business and Economics at West Virginia University (USA). ORCID: 0000-0002-0452-0404 Valentyna Demko, PhD economics, assistant professor of the department of Economics and Business Dmytro Motorny Tavria State Agrotechnological University. ORCID: 0000-0001-6456-8795 Hanna Maiboroda, PhD in Marketing, Senior Lecturer, Department of Marketing, Dmytro Motornyi Tavria State Agrotechnological University. ORCID: 0000-0002-8190-0259 Borys Bezzubko, Candidate of Sciences in Public Administration, Assocaite Professor of the Department of Management and Public Administration. Dmytro Motorrnyi Tavria State Agrotechnological University. ORCID: 0000-0002-2487-1316
Foresight for Ukraine’s Development: ESG – Guidelines and Vectors of Growth in Economics, Management, Marketing and Public Administration: Proceedings of the 4th International Scientific and Practical Conference (May 28, 2026)
Keywords: Структурна трансформація економіки; розвиток підприємництва і торгівлі; впровадження інноваційних маркетингових стратегій; удосконалення управлінських практик; фінансові інструментів та правові аспекти ESG-трансформацій; цифровізація бізнес-процесів; розвиток туризму і рекреації; формуванню ефективних моделей регіонального та національного відновлення; сучасні виклики війни