Опис до патенту на користу модель № 84990 "Захисний пристрій для карданного вала" - Малюта, Сергій Іванович; Малюта, Сергей Иванович; Maliuta, Serhii; Рогач, Юрій Петрович; Рогач, Юрий Петрович; Rogach, Yurii; Комар, Артем Станіславович; Комар, Артем Станиславович; Komar, Artem (Державна служба інтелектуальної власності України, 2013)
Захисний пристрій для карданного вала включає перший та другий карданні шарніри та висувний уздовж поздовжньої осі сполучний вал, що з'єднує їх для передачі обертового руху, один захисний чохол та одну захисну трубку, розміщені на кожному з карданних шарнірів, сполучні елементи для закріплення захисного чохла і захисної трубки на карданному шарнірі з можливістю обертання навколо осі без можливості пересування уздовж неї, причому захисні трубки, що належать до обох карданних шарнірів, з'єднані без можливості обертання, але з можливістю пересування одна в одній уздовж поздовжньої осі, і розташовані в першому захисному чохлі. Захисні чохли виконані у вигляді пружин розтягування з попереднім міжвитковим напруженням
Keywords: карданні шарніри; захисний чохол; машинобудування; передача обертального руху; зіткнення з валом