Системний аналіз публічного управління та адміністрування - Олексенко, Роман Іванович; Олексенко, Роман Иванович; Oleksenko, Roman (My University, 2021)
Системний аналіз публічного управління та адміністрування як складний соціальний феномен включає глибинні зв’язки між окремими і ззовні незалежними ситуаціями, щоб краще зрозуміти і впливати на них, вирішувати проблеми і мати надзвичайні результати, невимушено керувати і вести переговори, здійснювати революційні зміни у суспільному бутті. Без розуміння складності публічного управління та адміністрування як інституту результати його роботи гальмуються; все котиться шкереберть, тому що владі не вдається; розв’язання кожної проблеми тягне за собою купу нових, проблеми, які, як ми думали, розв’язали ще вчора, а вони повертаються і переслідують нас тижнями, а то й місяцями; перспективна й плідна співпраця закінчується ворожнечею між партнерами. Список запитань нескінченний, і зазвичай за допомогою причино- наслідкових зв’язків вдається побачити, де була помилка, а системне мислення допомагає збагнути підґрунтя таких ситуацій.
Keywords: публічне управління; системний аналіз; системне мислення; спілкування