Опис до патенту на винахід № 117071 "Пристрій для транспортування і очистки коренебульбоплодів" - Булгаков, Володимир Михайлович; Булгаков, Владимир Михайлович; Bulgakov, Volodymyr; Адамчук, В. В.; Калетнік, Г. М.; Головач, І. В.; Ігнатьєв, Євген Ігорович; Игнатьев, Евгений Игоревич; Ihnatiev, Yevhen; Івановс, С.; Бєлоєв, Х. І.; Кангалов, П. Г.; et al. (Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, 2018)
В пристрої для транспортування та очистки коренебульбоплодів під нижнім вихідним отвором решітчастого очисника встановлений зчісувач налиплого ґрунту, який виконаний у вигляді нерухомого еліпсоїда з бічною решітчастою поверхнею з одного боку і з встановленим у його середину привідним лопатевим активатором, розміщеним з іншого боку. При цьому між вихідним отвором решітчастого очисника і вхідним отвором зчісувача є кільцевий зазор, а зчісувач має вертикально розташований звужений вихідний отвір
Keywords: транспортування коренебульбоплодів; очистка коренебульбоплодів; решітчастий очисник; зчісувач налиплого ґрунту; нерухомий еліпсоїд; лопатевий активатор; сільськогосподарське машинобудування; картоплезбиральні машини