Оплата праці в механізмі регулювання зайнятості - Синяєва, Людмила Василівна; Синяева, Людмила Васильевна; Syniaieva, Liudmyla (My University, 2006)
Функціонування механізму регулювання зайнятості передбачає наявність таких основних елементів: організація отримання постійної інформації про потребу населення в роботі та місцях зайнятості по комплексу кількісних та якісних характеристик; прогнозування та планування регіонального балансу трудових ресурсів і балансу ринка праці, що забезпечують поєднання процесів формування ресурсів праці та створення робочих місць, що відповідають сучасним науково-технічним вимогам; стимулювання зайнятості на основі оплати праці, що базується на принципах ринкової економіки.
Keywords: регулювання зайнятості; прогнозування регіонального балансу; планування регіонального балансу; ринок праці; формування ресурсів праці; створення робочих місць; стимулювання зайнятості; ринкова економіка; безробіття