Вдосконалення конструкції тiстоокруглювача в умовах м.Бердянськ Запорізької області (19ХВД.6173356.06.25) : пояснювальна записка до кваліфікаційної роботи здобувача СВО Бакалавр : спец. 133 Галузеве машинобудування ОПП «Комп’ютерний інжиніринг харчових і переробних виробництв» - Моргун, Роман Вiталiйович (Запоріжжя : 2025, 2025)
У пояснювальній записці проведено аналіз виробничої діяльності підприємства, здійснено огляд існуючих технологій та обладнання для виробництва хлібобулочних виробів. Визначено основні недоліки сучасних тістоокруглювачів, обґрунтовано вибір об'єкта вдосконалення. Запропоновано нову конструкцію тістоокруглювача, виконано патентний пошук, описано принцип дії та конструктивні особливості. Наведено технологічний і енергетичний розрахунки параметрів удосконаленої машини, здійснено розрахунок на міцність основних деталей, розроблено технологію виготовлення відповідальних вузлів. Розглянуто питання охорони праці на підприємстві, проведено аналіз небезпек і запропоновано заходи для їх зменшення. Визначено економічну ефективність впровадження вдосконаленої конструкції тістоокруглювача в умовах м. Бердянськ.
Keywords: тістоокруглювач; вдосконалення конструкції; розрахунок; охорона праці; економічна ефективність; хлібобулочні вироби; виробничий процес