Вдосконалення конструкції сушарки насіння соняшника в умовах Пологівського району Запорізької області (19ХВД.6299771.06.25) : пояснювальна записка до кваліфікаційної роботи здобувача СВО Бакалавр : спец. 133 Галузеве машинобудування ОПП «Комп’ютерний інжиніринг харчових і переробних виробництв» - Жигула, Олександр Олександрович (Запоріжжя : 2025, 2025)
Розглянуте питання про актуальність виробництва олії соняшникової і вдосконалення машини для сушки і термічної обробки насіння соняшнику. В результаті аналізу сировинної бази, природно-демографічної ситуації, обґрунтована необхідність виробництва рослинної олії. Проведена модернізація сушарки лінії виробництва олії, що дозволяє підвищити якість та знизити енерговитрати процесу. Виконаний аналіз стану охорони праці на дослідному підприємстві Розраховані економічні показники вдосконаленої машини.
Keywords: сушарка; олія; насіння; вдосконалення; модернізація