Опис до патенту на корисну модель № 134296 "Пристрій швидкісного охолодження напоїв" - Стручаєв, Микола Іванович; Стручаев, Николай Иванович; Struchaiev, Mykola; Загорко, Надія Петрівна; Загорко, Надежда Петровна; Zahorko, Nadiia; Бовкун, Ольга Миколаївна; Бовкун, Ольга Николаевна; Bovkun, Olha; Паляничка, Надія Олександрівна; Паляничка, Надежда Александровна; Palianychka, Nadiia; et al. (Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, 2019)
Пристрій швидкісного охолодження напоїв має лінію підводу напою, контейнер для охолоджуючої речовини, дозатор, охолоджувач. Контейнер заповнено кульками з акумулюючою холод речовиною та розміщено у теплоізольованому корпусі. В систему охолодження напоїв введений випарник холодильної машини.
Keywords: харчова промисловість; холодильний пристрій; накопичувач льоду; лінія підводу напою; дозатор; охолоджувач