Опис до патенту на корисну модель № 137469 "Спосіб поділу сипучих матеріалів по фракціях" - Єремєєв, В. С.; Строкань, Оксана Вікторівна; Строкань, Оксана Викторовна; Strokan, Oksana (Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, 2019)
Спосіб поділу сипучих матеріалів по фракціях, що полягає у подачі сипучого матеріалу і впливі на нього повітряним потоком для розділення на фракції. Подача сипучого матеріалу здійснюється безперервно у приймальну воронку для попереднього відділення частинок великої фракції, а потім відбувається вплив на нього безперервним висхідним повітряним потоком від вентилятора, який подає потік повітря з частотою 23-26 Гц
Keywords: сипучі матеріали; виробництво будівних матеріалів; сортування сипучих матеріалів по фракціях