Технології використання сонячної енергії для ПДГ - Жарков, В. Я.; Жарков, А. В.; Галько, Сергій Віталійович; Галько, Сергей Витальевич; Halko, Serhii (Полтава : ПП “Астрая”, 2019)
У даний час у всьому світі велика увага приділяється процесам когенерації, які забезпечують комбіноване (сумісне) виробництво електричної і теплової енергії від одного джерела. В ТДАТУ розроблені і запатентовані когенераційні технології та технічні засоби їх реалізації для приватних домогосподарств. Окрім розвитку комерційної відновлюваної енергетики, в Україні є необхідність розвивати некомерційну, в першу чергу, “сільську”, “фермерську”, “для двору”. Це служить децентралізації енергопостачання, дозволяє диверсифікувати джерела енергії, зробити більш енергонезалежною Україну, і фермерів зокрема.
Keywords: сонячна енергетика; бак-накопичувач; споживач; насос; циркуляція теплоносія; вітроенергетика; електрична потужність; сонячні панелі; акумуляторні батареї; контролер